IF Elfsborg redovisar starkt resultat

Publicerad: 2022-03-02 08:20, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

År 2021 har varit ännu ett omtumlande år fyllt av utmaningar på olika plan, men också ett år av möjligheter där vi i föreningen tagit nya steg och rustat inför framtiden och gjort många bra saker. Vi stod inför stora utmaningar och behövde klara både 2020 och 2021 innan vi kunde sammanfatta en helhet av hur pandemin påverkat oss.

Att vara ordförande och se resultatet av hela föreningens arbete och kämpaglöd gör att året inte kan summeras på annat sätt än med stolthet.

Fortsatta fantastiska sportsliga prestationer på fotbollsplanen och hur vi på sportkontoret (fd. kansli) återigen lyckats hantera de svåra ekonomiska prövningar vi ställdes för inför året.

Pandemin och dess konsekvenser har fortsatt fått oss i föreningen att tänka om och göra allt för att säkerställa vår verksamhet och ekonomi. Årets resultat visar att vi jobbar rätt och inte minst med rätt prioriteringar.

Resultatet bygger på god kontroll av våra utgifter, bra spelarförsäljningar, ökade intäkter från Svensk Elitfotboll, en del publikintäkter under hösten och statliga stöd för inställda evenemang relaterade till pandemin.

Våra spelare och ledares prestationer, positivt stöd från medlemmar, alla som köpt seriebiljett, supportrar samt starkt stöd från näringsliv och Borås stad – vi tillsammans har gjort det möjligt. Ett rekordresultat i föreningens historia som innebär att föreningens egna kapital nu ligger på en historisk nivå.

Med det sagt får vi inte slå oss till ro!

Årets resultat och mycket annat visar på att vi inom IF Elfsborg hanterat dessa två utmanande år på ett föredömligt sätt. Detta ger en trygghet och styrka inför framtiden och stärker våra förutsättningar att fortsatta vara en stark och betydelsefull förening i samhället.

Tack till alla Er som gjort detta möjligt och hoppas vi snart ses på Borås Arena eller i andra sammanhang.

Vänliga hälsningar

Sune Lundqvist
Ordförande IF Elfsborg

 

Verksamhetsberättelse IF Elfsborg 2021

Ta del av IF Elfsborgs verksamhetsberättelse genom att klicka på rutan nedan. Nu finns också verksamhetsberättelsen att hämta i fysisk form på vårt kansli.

Årsredovisning IF Elfsborg 2021

Ta del av IF Elfsborgs årsredovisning genom att klicka på rutan nedan. Nu finns också årsredovisningen att hämta i fysisk form på vårt kansli.

Huvudpartners