Full pott i Ligacupen

Publicerad: 2022-02-13 15:12, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

I helgen drog elitlagens gruppspel i Ligacupen igång, motsvarigheten till Svenska Cupen, där det blev idel segrar.

Samtliga elitlag i IF Elfsborg har tagit sig till gruppspel i Ligaucpen, elitlagens motsvarighet till Svenska Cupen. I helgen drog de första matcherna igång och det blev en riktigt fin helg när lagen spelade sina första tävlingsmatcher för året.

P16

I det yngsta elitlaget ställdes Elfsborg mot Örgryte i den första matchen, en match som slutade med storseger för Elfsborg. Första halvlek var dock jämnare och i pausvilan stod det 2–2, men i den andra halvleken växlade hemmalaget upp på Borås Arena 2. Totalt blev det 7–2 till slut och därmed en kanonstart i Ligacupen.

Övriga lag i gruppen är Jönköpings Södra IF, Norrby IF, GAIS och Skövde AIK.

P17

För U17-truppen väntade Borås-derby direkt när killarna skulle ställas mot Norrby IF, en prestigematch där många spelarna känner varandra från skolan och ack så viktig att vinna. Och vinst skulle det bli – en övertygande sådan. I första halvlek kopplade Elfsborg ett grepp när Samuel Luoga gjorde 1–0 efter dryga kvarten spelad och en bit före paus satte Frode Aronsson 2–0 vilket gav en stabil ledning.

I andra halvlek växlade Elfsborg upp och visade klass efter att hemmalaget drabbats av en utvisning. Lukas Paulsén, Gottfrid Rapp, Jonathan Bronski och Liam Björninger blev alla målskyttar när Elfsborg till slut vann med hela 6–0.

I gruppen finns också Ögryte IS, GAIS, Qviding FIF och Skövde AIK.

P19

För U-truppen väntade en match mot Jönköpings Södra IF i Ryda fotbollshall. Det skulle bli en rätt böljande match där Elfsborg hade mest kontroll och grepp, samtidigt som man var effektiva framåt. Redan efter kvarten spelad satte Filip Persson 1–0 och några minuter senare gjorde Hampus Hagvall 2–0. Med tio minuter kvar av första halvlek noterades det ett självmål från J-Södras sida och Elfsborg hade en bekväm ledning och bättre blev det när Theo Lind gjorde 4–o fem minuter före paus, men Jönköping reducerade strax därefter och fick lite tro på det igen.

Trots att Filip Persson gjorde 5–1 bara minuter in i andra halvlek blev det inte någon fortsatt stor målfest. Istället kunde Elfsborg kontrollera matchen och till slut vinna med 5–2.

De övriga lagen i gruppen är GAIS, Norrby IF, Qviding FIF och Örgryte IS.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer