Effektiv ny huvudpartner till IF Elfsborg

Publicerad: 2022-02-01 09:31, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

Vi är idag mycket glada och stolta över att presentera Effektiv som ny huvudpartner till IF Elfsborg.

Ända sedan starten 2013 har det Boråsbaserade konsultföretaget inom rekrytering och bemanning engagerat sig i IF Elfsborg. Nu står det klart att Effektiv fördjupar sitt engagemang i föreningen och tar klivet till att bli en av föreningens huvudpartner.

– För IF Elfsborg är detta en stor dag. Vad Mathias har betytt för oss som spelare tror jag ingen har missat och att han nu med det fina företag han byggt upp kliver in som huvudpartner värmer ett Elfsborgshjärta enormt, säger Stefan Andreasson, klubbchef i IF Elfsborg.

– Effektiv är idag en mycket uppskattad aktör i näringslivet och i samhället i vår region och har varit en viktig samarbetspartner till föreningen i många år. Att Effektiv, med Mathias i spetsen, nu väljer att utöka sitt engagemang i föreningen sänder starka signaler till vår omgivning. Stödet från våra partners gör att vi kan fortsätta utvecklas som förening både på och utanför planen, fortsätter han.

Partnerskapet är ett långsiktigt samarbete med syfte till att fortsätta skapa förutsättningar för satsningar inom fotbollsverksamheten samt föreningens sociala hållbarhetsengagemang som idag är en hjärtefråga för Effektiv.

– IF Elfsborg och Effektiv har en tydlig och gemensam syn på hur vi kan skapa bättre förutsättningar för ett starkare föreningsliv i regionen. Ett starkt lokalt föreningsliv vet vi bidrar till god folkhälsa, samhällsinkludering samt ger våra barn- och ungdomar ett tydligt sammanhang, avslutar Stefan Andreasson.

Ett självklart val

Sponsring av idrottsföreningar är en viktig del av Effektivs verksamhet. Bolaget vill vara en lagkamrat i samhället. Effektiv hade aldrig existerat om det inte hade funnits företag som valde att sponsra föreningar lokalt. Därför blev valet självklart att gå in som huvudsponsor till IF Elfsborg.

– Sedan 2013 när bolaget bildades har vi haft en självklar bild av att en dag ta oss hit där vi är och bli en huvudsponsor till klubben i mitt hjärta. En klubb som hjälpt mig att utvecklas då klubben via sponsorer fått in ekonomi som möjliggjort bra förutsättningar. Förutsättningar som gjorde att jag kunde lyckas i min karriär och vara fotbollsproffs i över 15 års tid med över 100 matcher i Premier League, spel i svenska landslaget och även svensk mästare med Elfsborg. Effektiv vill Borås bästa och kommer alltid ställa upp för såväl små, lokala föreningar som elitsatsande klubbar för att göra Borås till ett bättre samhälle, en bättre turistort och en vacker stad att besöka. Vi vill att ungdomar ska välja en idrott och ge dem en trygghet. På så sätt skapar vi rätt förutsättningar så att de i en framtid kan arbeta på våra fina bolag i närområdet i Sjuhärad, säger Mathias Svensson, VD och grundare för Effektiv.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer