Siktet inställt på SM-guld i U21

Publicerad: 2021-11-23 17:19, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

På onsdagskvällen ställs IF Elfsborg mot Halmstads BK i årets SM-final av U21 Allsvenskan på Borås Arena. 

Det har varit en lång väg, men nu är stunden äntligen kommen att spela SM-final på hemmaplan. U21 Allsvenskan har för Elfsborg varit en stabil serie där laget blev säker trea och därmed avancerade till SM-slutspel. Väl där besegrades Häcken på bortaplan i en riktigt stark seger. I semifinalen ställdes laget mot Landskrona BoIS där laget vann på bortaplan och därmed avancerade till SM-final. På tisdagskvällen ställer laget upp sig på Borås Arena för match mot Halmstads BK i en match där förutsättningarna är enkla – vinst och SM-guldet är klart.

Emir Bajrami, tränare för U-truppen och U21-serien, ser fram emot uppgiften som väntar.
– Det känns bra, en final är en final och då gäller det att leverera för det finns inget att bygga vidare på. Vi har varit stabila hela året och det är ingen chock för mig att vi är här nu. Det blir en tuff match där den som vill vinna mest kommer lyckas, säger Bajrami.

Fullt fokus med sikte på på titeln gäller
Att Elfsborg är mitt uppe i en brinnande toppstrid i Allsvenskan samtidigt, med viktig match mot AIK på måndag, är inget som påverkar onsdagens SM-final.
– Vi kommer ställa upp med det starkaste laget vi kan på banan. A-lagsspelarna som kommit ner till U21-serien har haft bra attityd och stått för bra prestationer hela säsongen vilket är viktigt, att spelarna visar att de vill. U-truppen och A-laget spelar likadant och det underlättar i rollfördelningen. Även om killarna inte tränar tillsammans så är rollerna tydliga. Dessutom har killarna i U19 blivit bättre i sina roller och på så sätt bättre resultat också.

Under året har laget ibland mönstrat ett lag enbart av spelare från U-truppen, ibland med många A-lagsspelare och oftast mixat. Vad det blir mot Halmstad visar sig under onsdagen.
– Det skiljer sig ingenting i denna laguttagningen mot andra. Vi ska ha så starkt lag som vi kan, en titel är en titel och vi går för att vinna titeln. Halmstad tänker säkert likadant som oss så det blir en tuff och rolig match, avslutar Emir Bajrami.

Matchen startar klockan 18:00 på Borås Arena på onsdagskvällen. Fri entré gäller. Den sänds även via Borås Tidnings webb-tv. 

Huvudpartners Officiella sportleverantörer