210427 Elfsborgs Jack Cooper Love jublar med Noah Söderberg efter 1-0 under fotbollsmatchen i U21 Allsvenska mellersta mellan Elfsborg och Falkenberg den 27 april 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0085

Kvartsfinalplatsen säkrad i SM-slutspelet

Publicerad: 2021-10-27 19:35

Elfsborg tog chansen och säkrade en plats i årets SM-slutspel. Kvartsfinalplatsen säkrades mot GAIS på bortaplan. 

U21 Allsvenskan har haltat en del under säsongen, men nu var det dags för årets sista match i grundserien. Elfsborg låg på en tredjeplats och behöver vinna för att vara helt säkra på en plats i SM-slutspelets kvartsfinaler – en chans som laget verkligen tog. Trots att det var flera veckor sedan det var match i U21 Allsvenskan visade laget upp ett riktigt fint spel och en fin insats när laget åkte till Göteborg för match mot GAIS.

GAIS å sin sida hade bara samlat ihop 6 poäng i årets serie, men matchen skulle spelas och målen skulle göras. Elfsborg kom ut och tog ett rejält grepp om matchen, men målen fick vänta fram till slutet av första halvlek. Isaac Antonsson gjorde först 1–0 med fem minuter kvar och strax därefter kunde Noah Söderberg sätta 2–0, ett fint resultat att ha med sig in i halvtidsvilan. I andra halvlek spelade sedan laget bra och stabilt och först i 92′ minuten gjordes nästa mål, även det från Noah Söderberg som fastställde 3–0.

Emir Bajrami var nöjd med lagets insats:
– Vi gör en väldigt bra match och siffrorna borde varit ännu större. Vi har bra koll matchen igenom, vi sätter en hög press, vi hänger ihop som ett lag i andraskedet, är bra med boll och i omställningar.

Att det skulle vara någon extra press för att säkra SM-slutspel menar Bajrami att det inte var.
– Vi vill vinna varje match, när vi går ut på planen gör vi vårt besta och pressen som finns måste komma från oss själva, att man känner att man ska genomföra en bra prestation. Nu handlar det om att ta en match i taget, det gäller att vinna det som är kvar och vi jobbar vidare så får vi se hur långt det räcker, avslutar Bajrami.

GAIS – IF Elfsborg 0–3 (0–2)

Mål: 0–1 Isaac Antonsson 40′, 0–2 Noah Söderberg 42′, 0–3 Noah Söderberg 90′
Startelva: 31. Ludvig Målberg (mv), 4. Amer Jusic, 7. Theo Lind, 15. Isaac Antonsson, 16. Emmanuel Boateng, 20. Johannes Abdulahad, 22. Kevin Holmén, 23. Prince Isaac Kouame, 28. Noah Söderberg, 29. Oliver Zandén, 32. Gustav Broman (K)
Ersättare: 1. Alex Rahm (mv), 5. Mattias Mannerstål, 6. Awil Hassan, 8. Filip Persson, 11. Mohamed Adam, 17. Endrit Kutllovci, 21. Stefan Ceganjac

Huvudpartners Officiella sportleverantörer