Välkommen till IF Elfsborg – Oscar Aga

Publicerad: 2021-09-02 16:59

IF Elfsborg välkomnar den Norska målsprutan Oscar Aga. Han kommer närmast från OBOS-ligan och ansluter till föreningen från Grorud IL vintern 2022.

Oscar anlände till Borås i veckan och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2025.

-Det känns väldigt bra måste jag säga. Det blir ett stort steg i min karriär och att få flytta utomlands är en dröm som går i uppfyllelse för mig. Att dessutom få spela i Allsvenskan är något som för mig känns oerhört spännande, berättar Oscar.

Du har varit en väldigt eftertraktad spelare har vi hört, varför kändes IF Elfsborg som rätt klubbadress?

-IF Elfsborg är en klubb med fin historia. Det är också ett lag som är uppe i toppen av Allsvenskan och som kämpar om guldet och det för mig gjorde intresset ännu större. Så jag hoppas därför på att nästa år kunna bidra till fler fina framgångar för föreningen, säger Oscar.

Oscar Aga
Ålder: 
20
Född: 6 januari 2001
Position: Anfallare
Längd: 180 cm
Tidigare klubbar: Lyn, Stabaek, Grorud IL

Du har bara den här säsongen gjort 16 mål på 16 spelade matcher, det är ett facit som imponerar stort. För dem som inte känner till dig som spelare, hur skulle du beskriva dig själv?

-Jag skulle beskriva mig själv som en positionsinriktad offensiv spelare som gillar att söka efter rätt ytor som mina medspelare kan hitta mig i. Jag skulle beskriva mig själv som en spelare som ofta sätter hög press och gillar att skapa trubbel för mina motståndare. Så när jag tittar på IF Elfsborg och ser det höga tempot de spelar med och med den aggressiviteten så kändes detta som ett väldigt bra klubbval för min del, säger han.

Vi ser fram emot att välkomna dig tillbaka till Borås Arena i vinter, men vad blir din målsättning nu för resten av 2020?

-Först väntar spel med Norges U20-landslag där vi bland annat möter Tyskland och sedan är mitt mål att åka hem till Norge och göra precis allt jag kan för att hjälpa Grorud IL att hålla sig kvar i serien och avsluta min tid där så bra jag bara kan. Därefter blir mitt fokus att flytta till Sverige och Borås. Då blir det att fortsätta träna hårt och jobba mig in i laget. Förhoppningsvis kan jag bidra med ännu mer framgångar till föreningen. Jag ser väldigt mycket fram emot att ta mig an den här utmaningen och det ska bli roligt att få träffa laget och supportrarna, avslutar Oscar.

 

-Oscar är en intensiv och hårt arbetande spelare, lojal i sitt spel utan boll, med bra placeringsförmåga som gör att han ofta kommer till avslut. Vi ser detta som en långsiktig värvning och vi tror att Oscar kommer passa in väldigt bra både som karaktär och spelare i IF Elfsborg, säger manager Jimmy Thelin.

-Vi har förstått att det varit väldigt stort intresse för Oscar från andra klubbar så det är klart att det känns väldigt bra att IF Elfsborg kan attrahera en av Norges mes intressanta unga spelare. Vi har haft en väldigt god dialog en längre tid med Grorud IL och Oscar vilket  innebär att  vi nu är överens om en övergång och ett kontrakt som sträcker sig säsongen 2025 ut, avslutar klubbchef Stefan Andreasson.

*För media, bilder OK att använda. Ange FOTO: IF Elfsborg 

 

Kolla in några av Oscar Agas många mål i spelaren nedan:

Huvudpartners Officiella sportleverantörer