IF Elfsborg värvar Ahmed Qasem

Publicerad: 2021-01-18 17:00

IF Elfsborg hälsar Ahmed Qasem välkommen! Flera allsvenska och internationella klubbar har visat stort intresse för den 17-åriga mittfältaren, men nu står det helt klart att IF Elfsborg blir nästa klubbadress.

Från moderklubben LSW IF anslöt han till Motala AIF där han från ung ålder vandrat hela vägen från ungdomslagen till a-laget. Under sin första säsong på seniornivå 2019 gjorde han hela 25 matcher och fyra mål. Under fjolåret blev det 29 matcher och fyra mål för den 17-åriga mittfältaren. Ahmed anlände till Borås och Borås Arena under förmiddagen för läkarundersökning och kontraktsignering.

-Det känns jättebra. Det finns fantastiska möjligheter här för att utvecklas och att jag ville till IF Elfsborg var en känsla jag hade redan från början, säger han.

Hans prestationer har uppmärksammats från nationellt och internationellt håll och intresset för Ahmed Qasem har varit stort. Inte minst från P03-landslaget, dit han rekryterades i början av 2020. Nu närmast väntar flytt till Borås och spel i allsvenskan och i IF Elfsborg. Ahmed flyttar omgående till staden och ansluter direkt till A-truppen.

-Det kändes helt rätt för mig och jag fick en bra känsla senast jag var här och träffade Jimmy och Stefan. Det är en klubb jag tror väldigt mycket på och för min egen del känner jag att jag kan utvecklas här, säger han.

Vad är det för typ av fotbollsspelare vi kommer att få se?
-En vänsterfotad spelare som oftast spelar som ytter. Gillar att ta mig in i banan utmana och driva bollen, säger Qasem.

Manager Jimmy Thelin om Ahmed Qasem

-Ahmed är en driven spelare som vi tror mycket på och som vi vet kommer att fortsätta utvecklas här i IF Elfsborg. Han är en teknisk spelare som är duktig på att utmana och komma till avslut och tar samtidigt stort ansvar för det kollektiva spelet, säger manager Jimmy Thelin

Klubbchef Stefan Andreasson om värvningen.

-Det är med glädje och stolthet vi återigen lyckats attrahera en av de mest intressanta talangerna i Sverige att välja Borås och IF Elfsborg. Det tyder på att vi har en fungerande verksamhet och en miljö som man vill komma till för att utvecklas, säger Klubbchef Stefan Andreasson.

-Det brukar kännas direkt om det är rätt, för både oss och spelaren, när man först träffas och så kändes det verkligen med Ahmed. Jag vill också framhäva den goda dialog vi haft med Motala först gällande Christer Persson och nu med Ahmed, avslutar Stefan Andreasson.

Fakta: Ahmed Qasem
Född: 12 juli 2003
Position: Mittfältare
Moderklubb: LSW IF
Tidigare klubbar: LSW IF, Motala AIF

Välkommen till IF Elfsborg, Ahmed Qasem

*Bilder i artikeln godkända att använda. Ange foto: IF Elfsborg.

Se intervjun med Ahmed Qasem

Huvudpartners