IF ELFSBORG VÄRVAR STORTALANGEN FRODE ARONSSON

Publicerad: 2020-12-04 14:40

Vi kan med glädje idag meddela att försvarstalangen Frode Aronsson har skrivit på ett kontrakt med IF Elfsborgs U17-trupp. 15-åringen kommer närmast från IK Tord och ansluter till föreningen nästa sommar 2021.

Det känns väldigt bra. Det ska bli roligt att verkligen få spela fotboll på elitnivå, det är ett steg jag längtat efter, berättar Frode.

Hur var dialogen med Tony, vad var det som fick dig att känna att IF Elfsborg var rätt nästa steg?
Mer eller mindre kändes det rätt från allra första början. När Tony väl hörde av sig så kändes det ganska självklart direkt att Elfsborg skulle bli den föreningen jag bör gå till för att utvecklas som fotbollsspelare. Man känner ju även till Elfsborgs ungdomsverksamhet, därför kändes detta som rätt val, förklarar Frode.

För oss som ännu inte fått chansen att se dig på plan, hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
Jag skulle beskriva mig själv som en stark försvarare som bygger mycket av mitt spel på min snabbhet. Jag trivs i en mot en-dueller och ger verkligen allt ute på plan, säger Frode.

Hur skulle du beskriva dina kortsiktiga men även långsiktiga mål?
Mina kortsiktiga mål varierat med långsiktiga är nu först och främst att arbeta mig in i laget och utvecklas som person och spelare, för att därefter förhoppningvis kunna ta steget upp i herrlaget och spela för IF Elfsborg i Allsvenskan. Drömmar ska man ha och siktet för mig där skulle vara att en dag spela någonstans i Premier League, avslutar Frode.

Vi har scoutat Frode under en längre tid. Men efter hård konkurrens från andra klubbar är vi väldigt stolta och glada över att kunna knyta till oss ännu en stortalang till föreningen. Det är en ytterback som med sina kvaliteter även kan fylla ut mittbacksrollen. Vad som sticker ut är hans snabbhet och styrkan han visar i man mot man-duellerna. Samtidigt vill även passa på att tacka IK Tord för en positiv dialog och samarbetet vi haft med dem för att lyckas säkra Frodes signatur. Han ansluter till våra elittrupper nästa sommar och vi ser väldigt mycket fram emot att se honom i föreningen, berättar Tony Lundqvist, Sportchef Ungdom.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer