Älverdal och Bronski värvas till U-trupperna

Publicerad: 2020-11-09 12:15, Uppdaterad 2020-11-10 09:57

Felix Älverdal och Jonathan Bronski har med sina kvaliteter och prestationer väckt intressen från flera nationella klubbar. Men idag kan föreningen med glädje meddela att man lyckats knyta åt sig stortalangerna från Värnamo Södra FF.
-Det känns häftigt, det är inte många som får en sån här möjlighet. Jag tror inte man kan få så mycket bättre förutsättningar i fotbollsvärlden. Att kunna kombinera fotboll på en hög nivå samtidigt som man studerar är något vi båda kommer utnyttja och utvecklas väl på, berättar Felix.

Felix Älverdal, som beskrivs som en bolltrygg innermittfälltare av  Tony Lundqvist, sportchef ungdom, berättar att beslutet om att gå till IF Elfsborg inte var ett särskilt tufft beslut.
-Man blev varmt välkommen av både spelare och ledare direkt. Det syns tydligt vad föreningen fokuserar på och det är hemkänsla, vilket jag kände av direkt vilket bidrog till mitt beslut. Magkänslan var perfekt och det för mig räcker nog för att detta blir rätt nästa steg för mig både på-och utanför planen, berättar Felix.

Hur var dialogen med Tony Lundqvist?
-Den var positiv från första början. Han förklarade målsättningarna och vad han förväntar sig av oss och att få den professionella hjälpen i sån här tidig ålder är viktigt för att kunna utvecklas kontinuerligt för varje vecka som går, säger Felix.

För oss som inte kollat på dig lika noggrant, hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
-Jag har länge inspirerats av Andres Iniesta, hur bolltrygg han är och hur han får saker att se så lätt ut på plan och vilket beslutsfattande han tar. Men om jag skulle beskriva mig själv är jag en hårt arbetande och löpstark mittfältare som ständigt och jämt vill bidra med mina ledaregenskaper på plan, berättar Felix.

Felix under samtalet känns väldigt trygg i det han beskriver och menar på att det är viktigt att ta ett steg i taget för att kunna utvecklas när denna möjligheten för honom finns.
-Mina kortsiktiga mål är att göra ett så bra arbete jag bara kan. Det är viktigt för mig att kunna lägga stor vikt på mina studier men att även kunna bidra på fotbollsplanen så bra jag bara kan. Mitt fokus är också inställt för att jobba hårt för att därefter bli uttagen till Bosön för kommande landslagsläger, berättar Felix.

Det låter som rätt målsättningar du har siktet inställt på, om vi tänker längre fram, vad skulle isåfall ditt långsiktiga mål vara?
-Haha ja, självklart är en dröm i sig att bara få ta sig upp i herrlaget och spela i Allsvenskan med IF Elfsborg, sen om vi ska gå lite längre än så är väl självklart en dröm man alltid haft att få kliva ut på Camp Nou för FC Barcelona, säger Felix med ett leende på läpparna.

-Felix är en skicklig box-to-box mittfältare som vi följt i flera matcher och via hörsägen. Han är är en hårt arbetande central mittfältare som är involverad i 05-landslaget. En duktig spelare rakt igenom som vi ser fram emot att ha in i föreningen, berättar Tony Lundqvist, Sportchef Ungdom.

 

Jonathan Bronski kommer även han från Värnamo Södra FF. En skicklig anfallare som även kan utnyttja sina egenskaper på offensivt mittfält.
-Det känns riktigt skönt, det här är verkligen något som jag längtat efter. IF Elfsborg har alltid varit nära mitt hjärta. Ett vinnande lag med dem bästa förutsättningarna för min framtida utveckling både som fotbollsspselare och människa, säger Jonathan Bronski.

Felix pratade om en viss hemkänsla direkt, hur var din spontana känsla kring föreningen?
-Det var riktigt bra och roligt från första början. Man kände sig varmt emottagen av både spelare och ledare så jag håller nog med Felix i det mesta där, berättar Jonathan.

För oss som inte känner dig som fotbollsspelare, hur skulle du beskriva dig själv ute på plan?
-Jag ser mig själv som en explosiv och stark spelare med en enorm vinnarskalle. Jag vill kombinera min spelförståelse med min tenkik ute på plan och det är en av mina främsta styrkor. Jag ser mest upp till Messi, det har jag gjort sedan jag började spelade fotboll. Men följer också även Mesut Özil och Robert Lewandowski väldigt noggrant, förklarar Jonathan.

Vad är dina kortsiktiga mål nu när du väl drar igång?
-Mina kortsiktiga mål är att vinna allt med IF Elfsborg nu och att därefter ta mig upp i herrlaget, säger Jonathan.

Och långsiktiga?
-Givetvis vill jag en dag ta mig utomlands och fick jag bestämma själv så hade är FC Barcelona drömdestinationen, avslutar Jonathan Bronski.

Jonathan Bronski är en mer offensivt inriktad spelare som vi också tittat på i och med att han kommer från samma klubb som Felix. Jonathan har sina främsta egenskaper vid bollbehandling, en kille med briljant teknik och speed som kommer att bli en viktig offensiv pjäs för oss.

Det är två riktigt fina killar med bra personligheter som kommer in i föreningen. Vi är glada att efter hård konkurrens från andra nationella klubbar kunna knyta åt oss dessa två killarna som har en enorm potential. Jag vill även passa på att tacka Värnamo Södra FF för en god dialog och ett fantastiskt samarbete för att lyckas få igenom de här två övergångarna. Det är ett kvitto för oss att denna föreningen fortsätter jobba i rätt riktning genom att kunna attrahera denna typen av spelare när vi möts av hård konkurrens från andra Allsvenska klubbar runt om i Sverige, avslutar Tony Lundqvist, Sportchef ungdom.

 

 

Huvudpartners Officiella sportleverantörer