200416 Borås arenas nya LED belysning den 16 april 2020 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Elitverksamheten pausas

Publicerad: 2020-11-02 16:13

På grund av nuvarande situation har elitverksamheten fått pausas tillsvidare.

I helgen skulle egentligen SM-slutspelet för U-truppen i P19 Allsvenskan rullat vidare, så även den pågående fortsättningsserien för U17-truppen. Nu har man istället fått fokusera om från matchfokus till individuell träning. För såväl U-truppen som U17-truppen har de två matcherna för respektive lag skjutits upp och all gemensam träning ställts in.

På grund av de restriktioner som kom i förra veckan kopplat till pandemin, har spelarna nu istället fått individuella träningsprogram att träna med hemma. När och hur träningar och matcher återupptas kommer besked om längre fram efter den 19 november.

För ungdomsverksamheten, det vill säga P16 och nedåt i ungdomsleden, får lagen träna vidare men inte spela match eller cup. Samtliga spelare i ungdomslagen byter även om hemma både före som efter träningen.

Tony Lundqvist, sportchef ungdom, ger sin syn på situationen:

– Det är klart att det är tråkigt, men det finns värden i livet som är mycket viktigare än fotboll. Det är svårt att hävda rätt till vår verksamhet samtidigt som läget är som det är och sjukvården går på knäna. Kan vi bidra gör vi givetvis det genom att ta ansvar samtidigt som vi följer och respekterar de riktlinjer och rekommendationer som kommer från myndigheter och regioner kanaliserat via Svenska Fotbollsförbundet.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer