IF Elfsborg värvar stortalangen Ludvig Richtnér

Publicerad: 2020-10-08 15:03, Uppdaterad 2020-10-08 15:04

Äntligen kan vi säga varmt välkommen till Ludvig Richtnér som idag har skrivit på ett kontrakt med IF Elfsborgs U17-trupp. 15-åringen kommer närmast från Huddinge IF och ansluter till föreningen nästa sommar 2021.

Ludvig Richtnér har med sina kvaliteter och prestationer i Huddinge IF väckt intressen från flera nationella klubbar. Idag skrev han på ett kontrakt med IF Elfsborg och det är vi mycket stolta och glada över.
När jag åkte ner för att provträna så kändes allt väldigt bra direkt. Tony Lundqvist, grabbarna i laget och resten av tränarna gav mig väldigt positiva signaler, så ganska direkt kände jag mig som hemma vilket naturligtvis är viktigt när man ska byta klubb, berättar Ludvig.

Ytterbacken beskriver sig själv som en löpstark spelare med en bra speluppfattning. Med siktet inställt på att ta sig upp i herrlaget och jobba sig upp genom landslagen är det en målmedveten kille som kommer in i föreningen med vilja och energi.
Min största styrka är min snabbhet och skulle även säga att jag har väldigt lätt för att ta in och lära mig nya saker. Jag är lite av en ”all-arounder”, jag har spelat från högerback, till innermitt, till mittback och även ytterback så jag känner mig väldigt bekväm med den position jag tilldelas. Mitt kortsiktiga mål är att bli uttagen till landslagslägret nu i november. Mitt långsiktiga är att ta mig upp i A-laget för att förhoppningsvis kunna bli utlandsproffs längre fram.

Du pratar om viljan att en gång kunna bli utlandsproffs, finns det någon särskild klubb du drömmer om?
Viktigt att ta saker ett steg i taget. Men självklart skulle en stor dröm vara att en gång få kliva ut på Bernabeu iklädd Real Madrids färger om man ska vara helt ärlig, säger Ludvig.

Många kan bilda en uppfattning om en spelare genom att titta på vissa likheter sett till spelare man ser upp till, finns det någon spelare ute i världen som du tittar lite extra på?
Ja det är väl ganska logiskt att förhålla sig till en ytterback då det är positionen jag befinner mig på nu. Men om det är en som jag följer lite extra så är det Toni Kroos i Real Madrid, han får bara allt att se så enkelt ut och det gillar jag, berättar Ludvig.

Tony Lundqvist som varit en stor bidragande faktor i arbetet med att få in Richtnér till föreningen är stolt och glad över att kunna finna en så bra lösning med Huddinge IF.
Det här är en grabb som vi har scoutat under landslagslägren. En väldigt, väldigt snabb ytterback som imponerat bra under tiden vi följt honom. En intressant spelare helt enkelt som vi tror väldigt mycket på och som vi är väldigt glada över att han valt att komma till oss efter stenhård konkurrens från andra nationella klubbar som även dem visade stort intresse, berättar Tony Lundqvist, Sportchef Ungdom.

Huvudpartners