180728 Elfsborgs Ibrahim Dresevic tar sig mot axeln efter en närkamp under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Östersund och Elfsborg den 28 juli 2018 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

En tung eftermiddag på Jämtkraft Arena

Publicerad: 2018-07-28 20:57

IF Elfsborg reste upp till Östersund där de välkomnades av en aggressiv fotboll som präglade bilden av en tuff bortamatch.

Det var ett molntäckt Östersund idag när vårt kära IF Elfsborg klev in på plan tillsammans med det formstarka hemmalaget som inte hade åkt på en förlust sedan sju matcher tillbaka. När Issam Jebali rullade igång matchen så var det ett aggressivt Östersund som under de första 15 minutrarna skapade farliga målchanser där Kevin stod för två starka räddningar. Därefter jobbade Elfsborg sig in mer och mer i matchen där Simon Olsson tillsammans med Simon Lundevall skapade två chanser. Men när det väl blev en period där bägge lagen kontrade varandras anfall så  blev det till slut Östersund som från ett inlägg fick utdelningen efter att Jamie Hopcutt letat sig fri till att läckert kunna skjuta in bollen intill den vänstra stolpen, otagbar för Kevin Stuhr Ellegaard.

När väl den andra halvleken drog igång så var det en del positiva perioder från Elfsborgs sida, men med ett kompakt och stabilt Östersundsförsvar så blev det svårt för Elfsborg att ta sig igenom. Med Viktor Prodell, Jesper Karlsson & Emir Bajrami som inhoppare försökte Jimmy Thelins mannar göra allt de kunde för att producera så många målchanser som möjligt, tyvärr fick vi ingen utdelning.

Elfsborg har nu åkt på två bortaförluster på raken och kommer därför sikta på revansch redan nästa vecka när de tar sig an Östersund ännu en gång, fast denna hemma på Borås Arena.

Jimmy Thelin svarade följande efter matchen: ”Jag tror personligen att vi måste växa mer som lag och tro på det vi kan. Vi kan mäta oss med topplagen och vi har därför jobbat hårt på att bli starkare i vårt kollektiva presspel. Vi hamnar fortfarande för mycket en och en när vi pressar, detta är  något vi jobbar på. Östersund började matchen väldigt bra vilket resulterade i att vi hamnade väldigt lågt, något som vi självklart hade velat undvika. I andra halvlek tycker jag däremot att vi gör det betydligt bättre, vi skapar tryck och sätter betydligt mer press på Östersundsförsvaret. Det blev en tuff start och det var ett oerhört skickligt Östersund.”

Huvudpartners Officiella sportleverantörer