Publicerad: 2022-05-08 20:22, Uppdaterad 2022-05-15 16:31

Mål: 1-0 Enzo Andren 10′, 1-1 42′, 2-1 Enzo Andren 62′, 2-2 87′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Ludvig Richtner, Frode Aronsson, Hari Bajrektarevic, Viktor Nylén, Isak Edman, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Theo Eliasson, Felix Älverdal, Liam Björninger
Ersättare: Hannes Bäck (mv), Elijas Gunnergård, Arvid Södeliden, Kasper Berndtsson, Jonathan Bronski, Samuel Luoga, Mateusz Zawilski

Sammanfattning

Trots ett spelmässigt stort övertag blev det endast ett oavgjort resultat mot IFK Göteborg på söndagen, men poängsviten är fortsatt intakt.

I vårsolen i Borås tog IF Elfsborgs U17-lag emot IFK Göteborgs dito i ett västderby på söndagseftermiddagen. Elfsborg hade gott självförtroende och var laddade för att förlänga den förlustfria sviten som nu sträckt sig över 15 matcher. Laget kom också ut riktigt bra och tog ledningen redan efter tio minuters spel genom Enzo Andren. En riktigt bra start från Elfsborg som seden fortsatte sitt offensivt positiva spel. Chanser skapades i mängder, men istället för ett 2-0 kunde IFK Göteborg kvittera i 42′ minuten.

I halvtidsvilan pratade laget om att fortsätta på samma sätt vilket borde resultera i fler chanser och möjlighet att vinna matchen. Och chanser skulle skapas, många och rejäla. Spelmässigt hade Elfsborg ett bra grepp, men det var inte så att det rasslade in bollar i nät. När Enzo Andren gjorde 2-1 i 62′ minuten kändes det rättvist. Elfsborg fortsatte sedan sitt spel, men också försöka att bevaka poängen. Spelmässigt var det riktigt bra, men mot slutet av matchen skulle IFK Göteborg skapa ytterligare en chans. Med tre minuter kvar av ordinarie tid kom kvitteringen till slutresultatet 2-2. Oavsett det var det den 16 matchen utan förlust där laget haft 14 vinster och två oavgjorda matcher.

Tränare Tony Lundqvist var nöjd med söndagens prestation:
– Det här är en jättebra match från vår sida och sett prestationsmässigt så är det kanske den bästa insatsen vi stått för i år. Vi skapar många chanser och kan inte göra mer när det gäller det. Nu får vi inte med oss tre poäng trots att vi har ett bra chansmässigt övertag i matchen, men sådan är fotbollen. Vi har också tagit poäng i matcher där vi inte varit lika bra spelmässigt men mycket glädjande med vår poängsvit som vi gärna fortsätter förlänga, säger Tony.