2-1 Ulricehamns IFK – IF Elfsborg

Publicerad: 2022-03-21 15:02, Uppdaterad 2022-05-01 20:05
Omgång 4

Ulricehamns IFK  – IF Elfsborg 2–1 (1–1)

Mål: 1–0 11′, 1–1 Johanna Kalinskij Köhlquist, 2–1 87′

Startelva: 30. Tuva Janveden Mobrandt (MV), 6. Linda Westberg Carlsson, 7. Elin Dahl, 10. Mathilda Ståhlbom Karlsson, 11. Leann Nyström, 12. Ellen Larsson (K), 16. Olivia Gurtata, 19. Johanna Kalinskij Köhlquist, 21. Tea Skoglund, 24. Ida Backlund, 77. Sara Jardving
Ersättare:  4. Moa Petersmo, 5. Vanessa Lopez, 15. Saga Andersson, 18. Tilda Brodén, 20. Ebba Johansson

Sammanfattning

Det var en hel del spänning som låg i luften när Elfsborg stod för säsongens hittills tuffaste motståndare på bortaplan. 

Elfsborg tog sig till Ulricehamn för match mot UIFK, en toppkonkurrent som nyss ramlat ur division I och som mer än gärna ville ta poäng mot en annan toppkonkurrent – IF Elfsborg. Inför säsongen pratades det just om dessa båda lag att göra upp om seriesegern, där båda lagen gått rent inledningsvis, dock hade hemmalaget en match mer spelad än Elfsborg.

Det blev också en väldigt tajt och jämn match mellan två bra lag, men det var hemmalaget som tog ledningen redan efter 11 minuter när Clara Udd satte 1–0. Elfsborg fick kort därpå en chans som Johanna Kalinskij Köhlquist tog när hon satte upp en frispark rakt i krysset. Fler mål blev det dock inte i första halvlek.
– Första fem minuterna kommer vi ut bra, sätter press och trycker på men sedan tar de över. Det är ett duktigt lag vi möter som var mycket mer aggressiva, tuffare i närkamper, pressade och gav oss lite tid med boll, säger tränare Joakim Carlsson.

Tungt baklängesmål avgjorde

I andra halvlek var det sedan hemmalaget som var mer spelförande men utan att för den delen skapa jättemycket hundraprocentiga chanser. Elfsborg stod upp bra men i 87′ minuten kom kallduschen när Ulricehamn kunde sätta 2–1. Därmed var Elfsborgs första förlust i seriesammanhang inkasserad då det inte blev fler mål.
– I de andra matcherna har vi tagit ledningen, motståndarna kvitterat men sedan har det rullat på för oss. Idag är det tvärtom men vi stretar emot och hade vi fått en poäng hade det varit jättebra. Vi fick en chans när Johanna satte den vackra frisparken, men vi lyckas inte göra några spelmål idag och ändå håller i fram till några minuter kvar, fortsätter Joakim.

Att Elfsborg skulle lyckas gå ytterligare en säsong utan förlust var nog få som trodde, men det var samtidigt ett uppvaknande för truppen.
– Jag tror många spelare fick ett uppvaknande i vad som krävs, inte bara på match utan på träning och mellan matcher också. Att vi måste lära oss vara mer fysiska, få mer fysik och så vidare. Det är tur att det är ett dubbelmöte och på Borås Arena får vi se till att vara än mer förberedda, för vi vill inte ändra för mycket i vårt spel, avslutar tränare Joakim Carlsson.

 

Huvudpartners Officiella sportleverantörer