0-7 Södra Ving/Timmele – IF Elfsborg

Publicerad: 2022-03-21 15:09, Uppdaterad 2022-05-30 23:29
Omgång 8

Södra Vings IF – IF Elfsborg 0-7 (0-4)

Mål: 0-1 Linda Westberg Carlsson 4′, 0-2 Linda Westberg Carlsson 5′, 0-3 Linda Westberg Carlsson 16′, 0-4 Saga Andersson 33′, 0-5 Vanessa Lopez 51′, 0-6 Vanessa Lopez 56′, 0-7 Sara Jardving 70′

Truppen: Rebecka Wikander (mv), Wilda Johansson, Fanny Johansson, Moa Petersmo, Vanessa Lopez, Linda Westberg Carlsson, Leann Nyström, Ellen Larsson, Evelina Brink, Saga Andersson, Tilda Broden, Johanna Kalinskij Köhlquist, Ebba Johansson, Tea Skoglund, Ida Backlund, Sara Jardving

Sammanfattning

Elfsborgs form i division II är minst sagt god just nu. På måndagskvällen besegrades Södra Vings IF på ett övertygande vis.

Det har varit en minst sagt bra vår för IF Elfsborgs damer. Även om laget förlorat en match för första gången i historien, har laget presterat fint i övriga matcher. Efter förlusten mot Ulricehamns IFK har laget radat upp segrar som dessutom varit övertygande. 6-0 mot Tabergs FK följdes upp med 4-1 borta mot Våmbs IF. Senast besegrades Gnosjö IF med 6-0 och nu stod Södra Vings IF på schemat, ett lag som fått ihop tio poäng på sex matcher vilket bara var tre mindre än Elfsborg. Men Elfsborg skulle visa en fin klass även på bortaplan.

På Slottsvallen i Hökerum var det Elfsborg som fick en drömöppning och det var Linda Westberg Carlsson som skulle bli det stora utropstecknet inledningsvis. Redan i fjärde och femte minuten hade hon gjort två mål som gav en härlig skjuts i självförtroende för laget. När hon sedan gjorde hattrick redan i 16′ minuten var drömöppningen verkligen säkrad. Därefter släppte Elfsborg aldrig på taktpinnen och även Saga Andersson kunde göra 4-0  i 33′ minuten, ett resultat som stod sig in i pausvilan.

I andra halvlek fortsatte sedan Elfsborg kontrollera matchen på ett strålande vis. Även målen rullade in i en bra takt, först genom Vanessa Lopez i 51′ minuten och fem minuter senare gjorde Lopez även 6-0. Sista målet satte Sara Jardving med tjugo minuter kvar, ett mål som innebar 7-0.

Elfsborg är därmed tvåa efter sju spelade matcher, en poäng bakom Skultorps IF som Elfsborg möter på bortaplan nu på söndag, den 5 juni.