5-2 IF Elfsborg – Bankeryds SK

Publicerad: 2022-03-21 14:55, Uppdaterad 2022-04-10 19:38
Omgång 1

IF Elfsborg – Bankeryds SK 5-2 (4-1)

Mål: 1-0 Mathilda Ståhlbom Karlsson 5′, 1-1 17′, 2-1 Johanna Kalinskij Köhlquist 21′, 3-1 Sara Jardving 33′, 4-1 Mathilda Ståhlbom Karlsson 45′ , 4-2 62′, 5-2 Mathilda Ståhlbom Karlsson 67′

Startelva: 99. Rebecka Wikander (MV), 3. Fanny Johansson, 6. Linda Westberg Carlsson, 8. Linn Sångberg, 10. Mathilda Ståhlbom Karlsson, 11. Leann Nyström, 12. Ellen Larsson (K), 15. Saga Andersson, 19. Johanna Kalinskij Köhlquist, 24. Ida Backlund, 77. Sara Jardving
Ersättare: 2. Wilda Johansson, 4. Moa Petersmo, 5. Vanessa Lopez, 13. Evelina Brink, 18. Tilda Brodén

Sammanfattning

Det blev en målglad och svängig match när Elfsborg tog en härlig seger i premiären av division II. 

En historisk dag och match utspelade sig på Borås Arena under söndagen. Elfsborg spelade sin första match i division 2 och för motståndet stod Bankeryds SK. Hemmalaget hade försökt förbereda sig på allra bästa sätt och visade omgående att laget var redo. Redan i den femte minuten tog gulsvart ledningen när Mathilda Ståhlbom Karlsson gjorde 1-0, en drömstart, men bortalaget jobbade sig in i matchen och kunde kvittera i den 17′ minuten. Då lade Elfsborg i en växel till och återtog ledningen genom Johanna Kalinskij Köhlquist i 21′ minuten. Med halvtimman spelad satte Sara Jardving 3-1 och precis före paus kunde Mathilda Ståhlbom Karlsson göra sitt andra mål för dagen.

Bra kontroll på händelserna

I andra halvlek hade Elfsborg en rätt komfortabel ledning att spela på, men lite nerv blev det när Bankeryd reducerade i 62′ minuten. Gott om tid att jaga fler mål på och endast tvåmålsledning. Det ville doch Mathilda Ståhlbom Karlsson ändra på och gjorde 5-2 fem minuter senare och därmed hattrick i premiären. En härlig premiär, seger och fantastisk start på division II.

Tränare Joakim Carlsson var nöjd med insatsen:
– Det här var en match med mycket nerver, som det ska vara i en seriepremiär. Det var otroligt viktigt med ett tidigt mål för att få vissa nerver att släppa, men sedan kvitterar dem och det blir lite nerv igen. Vi gör sedan rätt omgående mål igen och ökar på. Innan de reducerar i andra halvlek har vi mycket boll men blir lite naiva och spelar med lite små marginaler, men därefter gör vi 5-2 och då känns det kontrollerat igen och vi gör lite skiftningar i laget.

Att laget nu fick en bra start på serien var mycket positivt och trots träningsmatcherna var det lite ovisst inför premiären.
– Klart vi har spelat matcher mot högre motstånd än division II-lag, men också från samma serie men man vet ändå inte mycket. Om de ska spela fysiskt, kortpassningsspel eller långt. Vi vet att vi måste växa in i den fysiska fotbollen under säsongen, men klart är att när vi får bollen får andra lag problem.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer