2-0 IK Sirius – IF Elfsborg

Publicerad: 2022-02-28 12:10, Uppdaterad 2022-05-16 15:39
Omgång 8

IF Elfsborg mötte under lördagen IK Sirius i eftermiddagssolen på Studenternas IP. I halvlek stod det 0–0, och slutresultatet skrevs till 2–0 till hemmalaget.

IF Elfsborg tog snabbt kontroll över matchen, och redan i första minuten gick Söderberg på avslut med ett farligt skott som seglade strax över ribban efter ett fint uppspel av Strand. Di gule jagade med god intensitet, och bjöd under följande minuter av matchens inledning bland annat på ett farligt inspel från Okkels som precis gick förbi Gudjohnsen samt ett skott från Ondrejka som täcktes av en motståndarback. IF Elfsborg fortsatte sätta press på motståndarnas planhalva men fick inte riktigt avsluten med sig.

Hemmalaget Sirius tog sig in matchen allt mer och kom med farliga anfall. Istället var det Rönning som bjöd på ett par fina räddningar och Larsson som skickligt bröt ett annars fint skottläge. Di gule bjöd tillbaka då Gudjohnsen avlossade en riktig kanon utanför och i den 21a minuten hade Okkels matchens hittills farligaste läge, med ett skott som dessvärre landade i famnen på målvakten.

Halvleken vägde länge fram och tillbaka. I den 39e minuten var IF Elfsborg en hårsmån ifrån att ta ledningen genom Larssons hörna som Lagerbielke först nickade och Söderberg därefter cykelsparkade strax utanför mål. Resten av den första halvleken förblev dock mållös och halvtidsresultatet stod sig till 0–0.

Andra halvlek inleddes med hög intensitet och tryck åt båda håll. I den 52a minuten vände Ondrejka upp och fick till ett relativt svagt avslut, som målvakten dock slarvade med och nästan tappade in. Det var istället Sirius som tog ledningen och gjorde 1–0 i den 56e minuten. I samband med målet tilldelades Lagerbielke gult kort, och strax därefter genomförde IF Elfsborg ett dubbelbyte. In kom Rasmus Alm och Alexander Bernhardsson, ut gick Jacob Ondrejka och Jeppe Okkels.

André Römer fick matchens andra gula kort efter en brytning vid mittplan, och några minuter därefter utökade hemmalaget ledningen till 2–0 i den 63e minuten. I den 66e matchminuten var det återigen dags för ett dubbelt Elfsborgsbyte och denna gång kom Oliver Zandén och Michael Baidoo in och ersatte Larsson och Söderberg. I minut 72 gjorde IF Elfsborg sitt sista byte. Ut gick Gudjohnsen och in kom Oscar Aga för allsvensk debut.

Di gule jagade reduceringsmål resten av matchen och kom återigen till ett par farliga lägen, men när domaren blåste av skrevs slutresultatet till 2–0 till hemmalaget.

I nästa omgång tar IF Elfsborg emot IFK Göteborg på Borås Arena. Matchen spelas nästa söndag 22 maj.

IK Sirius – IF Elfsborg 0–0 (2–0)

Startuppställning (4-3-3): Tim Rönning-Johan Larsson (67), Leo Väisänen, Gustaf Lagerbielke, Simon Strand-Noah Söderberg (67), André Römer, Simon Olsson-Jeppe Okkels (58), Jacob Ondrejka (58), Sveinn Gudjohnsen (72).

Ersättare: Hakon Valdimarsson, Maudo Jarjué, Oliver Zandén (67), Michael Baidoo (67), Alexander Bernhardsson (58), Rasmus Alm (58), Oscar Aga (72).

Varningar, IFE: Gustaf Lagerbielke (56), André Römer (60)

Huvudpartners Officiella sportleverantörer