0-2 IF Elfsborg – Mjällby AIF

Publicerad: 2022-02-28 11:21, Uppdaterad 2022-04-12 10:36
Omgång 1

IF Elfsborg föll i den allsvenska premiären mot Mjällby AIF. Slutresultatet skrevs till 0–2 (0–0).

Så var det då äntligen dags för den allsvenska premiären. På ett ruggigt, regnigt Borås Arena tog IF Elfsborg under måndagskvällen emot Mjällby AIF. Tur då, i kylan, att det hela värmdes upp rejält av supportrarna på plats som dessutom bjöd på fint tifo vid inmarsch.

Matchen inleddes på ett avvaktande vis från båda håll. Det skapades egentligen inga chanser från något håll, utan det var snarare en period för de båda lagen att riktigt komma in i matchen.

Men efter närmare 20 minuters spel började Di Gule ta tag i det hela och inom loppet av ett par minuter hade man vaskat fram två högkvalitativa målchanser. Gästande lags målvakt lyckades dock parera.

Jeppe Okkels och Jacob Ondrejka, på varsin kant, var ständigt på språng och inblandade i det mesta. Den senare av de två var dessutom inblandad i ett par straffsituationer, men domaren friade.

Trots att IF Elfsborg i början av den andra halvleken fortsatte på samma vis som man avslutade den första, så skulle det bli Mjällby AIF som tog ledningen den här aftonen. I matchens 55:e minut ställde de om och Mamudo Moro sköt bollen i nät.

Direkt efter bytte manager Jimmy Thelin in Emmanuel Boateng på mittfältet.

Men mitt i jakten på ett kvitteringsmål kunde istället gästerna utöka sin ledning till 0–2.

Gustaf Lagerbielke och Rasmus Alm kom in på plan. Så även Sveinn Aron Gudjohnsen med kvarten kvar att spela.

IF Elfsborg tryckte på allt mer framåt – men det ville sig inte framför mål. Man hade svårt att få till en ordentlig forcering framför Mjällby-målet under sluttampen. Bortalaget lyckades hålla ifrån och kunde också till slut vinna måndagens möte.

Härnäst väntar Malmö FF borta för IF Elfsborgs del. Den matchen spelas nästa måndag.

IF Elfsborg–Mjällby AIF 0–2 (0–0)

Målen: 0–1 Mamudo Moro (55), 0–2 David Löfquist (66)

Startuppställning (4-3-3): Tim Rönning–Johan Larsson, Leo Väisänen, Maudo Jarjué (68), Oliver Zandén–Noah Söderberg (56), André Römer, Simon Olsson (74)–Jacob Ondrejka, Per Frick, Jeppe Okkels (68)

Ersättare: Hakon Valdimarsson, Gustaf Lagerbielke (68), Emmanuel Boateng (56), Michael Baidoo, Ahmed Qasem, Rasmus Alm (68), Sveinn Aron Gudjohnsen (74)

Varningar, IFE: Noah Söderberg (39), Gustaf Lagerbielke (81), Per Frick (86)

Huvudpartners Officiella sportleverantörer