1-1 IF Elfsborg – Degerfors IF

Publicerad: 2022-08-17 11:03, Uppdaterad 2022-10-14 21:52
Omgång 26

Fredagskvällens hemmamöte med Degerfors IF slutade 1–1 (0–0). Oscar Aga nickade in hemmalagets mål.

Under fredagskvällen väntade ytterligare en hemmamatch för IF Elfsborg i Allsvenskan. Degerfors IF var på besök för spel i den 26:e omgången.

IF Elfsborg inledde piggt och det dröjde inte alls många minuter innan Rasmus Alm hittade in till Michael Baidoo inne i straffområdet. Den senare fick dock inte till önskad träff från ett bra läge – så bollen seglade över målet.

Därefter var det Degerfors som började få igång sitt spel och kunde skrapa fram ett gäng halvchanser.

Men IFE gnetade sig tillbaka in i matchen och under slutkvarten av den första halvleken skapade man utan tvekan tillräckligt med chanser för att peta in ett ledningsmål. Jacob Ondrejka gick på avslut, Sveinn Gudjohnsen försökte styra in bollen och Michael Baidoo sköt en bicykleta i stolpen. Men bollen ville inte in.

Närmare kvarten in i den andra halvleken kom kallduschen. Diego Campos gav gästerna ledningen.

Kort därefter valde manager Jimmy Thelin att genomföra ett dubbelbyte. Oscar Aga och Jeppe Okkels bytte av Sveinn Gudjohnsen och Jacob Ondrejka.

Det fick fart på spelet och IFE:s jakt på ett kvitteringsmål var minst sagt igång. Jeppe Okkels var ytterst nära med ett tungt avslut och André Römers distansskott skapade nerv.

Till slut – efter mycket slit – kom dock kvitteringsmålet. Simon Strand satte in bollen mot mål och där nickskarvade Oscar Aga vackert vidare bollen in i nät.

IFE hade dessutom ett gyllene läge att få med sig alla tre poängen i det här mötet. I den 90:e minuten gjordes inbytte Ahmed Qasem omkull och domaren blåste för straff. Michael Baidoo klev fram, men sköt över.

Kort efter blåste domaren av matchen som alltså slutade oavgjort, 1–1.

Härnäst väntar bortmatch mot Varbergs BoIS. Den matchen spelas på onsdag.

IF Elfsborg–Degerfors IF 1–1 (0–0)

Målen: 0–1 Diego Campos (58), Oscar Aga (84)

Startuppställning (4-3-3): Hakon Valdimarsson–Simon Strand, Leo Väisänen, Sebastian Holmén, Niklas Hult–André Römer, Emmanuel Boateng (77), Michael Baidoo–Rasmus Alm (77), Sveinn Gudjohnsen (64), Jacob Ondrejka (64)

Ersättare: Tim Rönning, Maudo Jarjué, Ahmed Qasem (77), Noah Söderberg (77), Alexander Bernhardsson, Jeppe Okkels (64), Oscar Aga (64)

Varningar, IFE: Sebastian Holmén (36), André Römer (40), Emmanuel Boateng (56)